Napló arról a kalandról, ahogy a nyugdijas éveim elkezdôdtek

Kalandtúra-NZ

Kalandtúra-NZ

Gasztro 4.0

27 lépés egy izélmény magaslatra az utolsó ujzélandi vacsorán

2017. december 06. - Kékszakállas

Megérdemel egy külön bejegyzést a 27/steps nevû christchurchi étterem. Már a hely is különös. A 19.századi New Market street azért maradt meg, mert a földrengés elôtt pár évvel mûemléknek nyilvánitották és ezért meg lett alaposan erôsitve. Kissé bizarr, hogy körülötte minden összedôlt, a szines kis házak meg állnak. Az étterem azért 27 steps, mert ennyi lépcsô vezet fel a bárból az étterembe. Szûk étlap, de a legjava és a megfogalmazás már sokat ígér. Jó pohár bor és márkás kézmüves sör kellett hozzá, hogy a leomlott város hangulatát és egy esetleges ujabb földrengést odébb toljuk.  A paprika krémleves kóstoló hibátlan. Nemcsak a megsütött paprikahéj kesernyés ize, hanem a diszitésként és a lében is használt levendula( valódi!) ésibolya illata is átsüt. És akkor a fôételek. Az általam fogyasztott bárány duo medium rare bordával indított, hozzá joghurtos mártás, a puha közepe mellett  csontig lerágható, a duo másik fele comb sütve és picikre szétszedve a sült lé beleolvasztva köré zöldséggel izesitett krumplit adtak fel. Semmivel nem maradt le a szarvas java sütve párolva vagy a gombával és mas zöldségekkel dusitott rizotto sem, ezeket sajnos mások kóstolták. Igazi ínyenc vacsora koronázta meg az utazást. A kiszolgálás példás kedves. A tripadvisoron valasztottam, ott is tele van dicsèretekkel.

a3f4d039-89fc-4d4b-8bc2-479fbd8d41f6.jpeg

6dd6c317-4017-440b-ad69-78e57857e50e.jpeg

80967f4a-ffa8-4173-ab71-4680da91ae51.jpeg

d24a36d2-7347-4afd-bff3-a8405092adce.jpeg

09a051c1-c58a-421c-89e9-821fd06c3e09.jpeg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://nzperiksz.blog.hu/api/trackback/id/tr2213449935

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása